• facebook

Paarden

Hippotherapie / aangepast paardrijdendeleukstethuis

Pension stalling

Pony cursus   

Rijlessen 

Pony kampen 

Vrijheidsdressuur en grondwerk 

 

Hippotherapie / aangepast paardrijden

Aangepast paardrijden brengt, onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur, voor kinderen en volwassenen met een handicap, psychische problemen en/of ziekte een deel van hun therapie en een leuke hobby samen. Alle zintuigen worden geprikkeld, motoriek en evenwicht gestimuleerd. Tegelijk wordt er ook gewerkt aan hun sociale vaardigheden, empatisch inleven en het stellen en bewaken van grenzen (van zichzelf en de pony). Het zelfvertrouwen krijgt een grote boost en met een positief zelfbeeld is er weer ruimte om ook op andere domeinen aan de slag te gaan.

Voor instellingen geldt een gereduceerd tarief, gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen.

Pension stalling.

Dierenwelzijn houden wij hoog in het vaandel. Een paard in het wild kan ook vrij bewegen. Wij vinden het dus belangrijk dat onze paarden ook veel de weide op kunnen. We beschikken over voldoende ruime weides om de paarden naar hartelust te kunnen laten grazen. Als het weer het toe laat, zetten we ’s morgens de dieren buiten en ’s avonds halen wij ze terug binnen. Al de weides zijn degelijk omheind.

Standaard beschikken de paarden over zeer ruime stallen van bijna 20 m2, met automatische watervoorziening en bedding naar keuze. We beschikken over 2 wasstallen en hebben het plan om er 1 te gaan voorzien van een solarium de andere is met warm en koud water. De paarden krijgen tweemaal daags recreatie mengeling. naargelang de behoeften van uw paard zal de hoeveelheid worden opgesteld en meer dan voldoende hooi.

Onze faciliteiten op een rij op Westmallebaan 30 Brecht
– Een gedraineerde verlichtte en omheinde piste van 60 op 20 meter
– Ruime boxen van ongeveer 20 m2
– Spring materiaal
– Ruime zadelkamer
– Ruime weide’s
– Mini binnenpiste 20x10m
– Een dierenarts aan huis
– Hoefsmid om de hoek
– Transport
– Super uitrijmogelijkheden naar Brechtse hei en drieboomkesberg e.d. direct grenzend aan onze accommodatie

 

Pony cursus 

Uit ervaring is gebleken dat er steeds meer mensen al meerdere jaren paard/pony reden, maar eigenlijk niks van de dieren zelf afwisten, niet konden opzadelen, hoeven krabben en/of poetsen. Om hierop in te springen hebben we besloten ipv een uur te rijden per week, het is helemaal anders aan te pakken.

Een wekelijkse ongeveer 3 uur durende pony middag of ochtend, waarin we een stukje theorie, praktijk oppakken en natuurlijk ook gaan rijden. Wij hopen hiermee jongere ruiters meer wegwijs te maken in het hele totaal plaatje.

U kunt zich nu inschrijven voor 2021 : zie voor de beschikbare data op de pagina nieuws

Alle deelnemers dienen een verzekering te hebben, éénmalig per jaar , email jorunnbobby@hotmail.be voor meer info
We hebben ook een medische fiche nodig van elke deelnemer, deze kan u HIER downloaden en ons terugbezorgen.

*zaterdag van 09:30 tot 12:30

*woensdag van 14:00 tot 17:00

Rijlessen 

Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de gewone paard rijlessen, of individuele rijlessen op maat. Voor de startende ruiter en de gevorderde ruiter hebben wij lessen op maat, kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom, maar uiteraard ook volwassenen.

 

 

Pony kampen 2021! 

U kunt zich nu per email inschrijven! De kampen zijn van maandag tot vrijdag, tijden zijn van 10:00 tot 17:00(brengen mogelijk vanaf 9.30 uur).

Beschikbare data zie pagina nieuws 

 

Vrijheidsdressuur en grondwerk  
Het is een redelijk nieuwe tak binnen de paardenwereld, die niet alleen zorgt voor een betere en respectvollere band, maar die ook een confrontatie uitlokt elkaars houding.

We proberen tijdens deze lessen in alle vrijheid een dier doormiddel van lichaamstaal en commando’s te laten werken op een natuurlijke wijze. Tijdens deze lessen werk je voornamelijk zelfstandig, maar alles onder begeleiding. We begeleiden je stap voor stap, naar wat jij wil bereiken met een paard. Het meebrengen van een eigen paard/pony is dan ook zeker een optie.

………

Wist u dat…
Er een mogelijkheid is om 80% van het lidgeld terug te ontvangen via het gemeentebestuur van de gemeente Brecht, voor mensen met een beperkt inkomen?!